Fitvibe

Wat is Fitvibe?

Fitvibe is een concept voor training, figuurverbetering en revalidatie.

Bijna 100% training

Bij vibratietraining worden mechanische trillingen van de trilplaat overgedragen op het lichaam. Spieren reageren op de trillingen met maximale, reflexmatig opgewekte contracties. In vakterminologie spreekt men over de Tonische Vibratie Reflex (TVR). Bij een gewone krachttraining wordt slechts 40 tot 60% van de spiervezels getraind, bij vibratietraining loopt dit percentage op tot bijna 100%. Ook andere weefsels en structuren van het lichaam reageren positief op trillingen : pezen, zenuwbanen, bot, bloed- en lymfevaten.

Gemakkelijk voor jong en oud

Onder invloed van intensieve vibraties komen zelfs bepaalde hormonale reacties op gang die een positieve invloed hebben op ons en ons lichaam. De éénvoudige oefeningen en houdingen maken WBV toegankelijk voor een groot publiek: van jong tot oud, van niet-actieven tot sporters, van gezonden tot revaliderenden.

Training in 20min

De intensiteit van de oefeningen wordt bepaald door de houding op de plaat, het aantal trillingen per minuut (frequentie), de hoogteverstelling (amplitude) en de duur van één trillingsessie (in seconden). Gemiddeld wordt een volledige lichaamstraining afgewerkt in 10 à 20 minuten.

 

FITVIBE
Prijs
1 beurt
8€
10 beurtenkaart
70€
20 beurtenkaart
130€